Thursday, March 12, 2015

Big news: ik ga naar Zuid-Afrika!


 


Lieve volgers,

Morgen vertrek ik naar Zuid Afrika voor 17 dagen! En ik hoor jullie al denken: what on earth ga je doen in Zuid-Afrika? Nou, ik mag meewerken aan een pilot voor een nieuwe voetbalmusical van Homemade Productions (van onder andere Afblijven, de musical). We gaan van 13 maart tot 29 maart aan de slag in Bloemfontein. De Nederlandse crew bestaat uit Dick van den Heuvel (de tekstschrijver van Offside), Gerda van Roshum (producent), Jeroen Sleyfer (componist), Renee de Gruijl en Tommie Christiaan (de acteurs). En ik. Wauw. Wat een ontzettend toffe en bijzondere ervaring gaat dit worden. En in Zuid Afrika staat een fantastisch team van regisseurs, choreograaf, componist en acteurs op ons te wachten!



V.l.n.r: Jeroen Sleyfer, Roel Twijnstra (regisseur), Tommie Christiaan, Dick van den Heuvel, Eke van der Bijl, Gerda van Roshum en Renee de Gruijl.



Dat is allemaal leuk en aardig, maar waar gaat die musical nou toch over? Dat zal ik je vertellen: Sanne kan fantastisch voetballen. Ze speelt bij een club, ergens in Nederland. Iedereen zegt: die speelt straks voor een van de beste clubs van Europa. Sanne weet dat zelf nog niet zo zeker. Ze kan namelijk ook heel goed leren en ze heeft haar zinnen gezet op een studie Medicijnen. Dan mag ze met haar club meedoen aan een toernooi in Barcelona. Daar komt ze Shosa tegen, een Zuid Afrikaanse baltovenaar. Een clown van een voetballer die iedereen aan het lachen maakt. Ze raken aan de praat en ze vindt hem meer dan leuk. Dat is wederzijds. Na het toernooi houden ze contact. Na de zomer. Ze wordt uitgeloot voor Medicijnen maar nu doet zich de kans voor dat ze een eerste jaar zou kunnen doen aan de Universiteit van Bloemfontein. Twee – misschien wel drie – vliegen in één klap. Ze kan dan dichtbij Shosa zijn, ze kan misschien wel voetballen bij Celtic en ze kan studeren. Haar ouders vinden het goed en daarom gaat ze. Maar in Zuid Afrika blijkt het toch allemaal lastiger te zijn dan ze had gedacht. Ze speelt inderdaad meteen voor Celtic maar toch, het is niet haar land, het is niet haar cultuur en ze weet zich maar moeizaam aan te passen. Maar misschien wil Shosa wel mee naar Nederland. Ze regelt een proefwedstrijd voor hem bij een Nederlandse topclub. Daar wordt hij aangenomen voor een proefcontract. Alleen… ook voor Shosa geldt dat Nederland niet zijn land en niet zijn cultuur is. Hij mist de straten van Bloemfontein. Hij heeft daar zoveel straten. En hij doet daar op die straten zoveel goed werk met arme kinderen. Nu hij in het rijke Nederland is steekt alles hem. En op een dag moet hij tegen Sanne zeggen dat hij niet hier kan blijven. Niet hier, niet daar en toch twee mensen die zielsveel van elkaar houden. Is er een brug te slaan voor hun liefde?

Naast deze rode draad van de voorstelling, komen er nog meer thema's aan bod zoals de verschillen tussen Nederland en Zuid-Afrika, jaloezie, familie, nog meer liefde en vriendschap.

In de tijd dat wij keihard gaan werken aan de pilot, kan je met ons mee genieten! We zullen intensief verslag houden over de ontwikkelingen van Offside in een soort mini-documentaire. Zo krijg je een kijkje achter de schermen over hoe zo'n voorstelling tot stand komt! Houd mijn Facebook in de gaten dus :)

Ik heb nog geen idee of ik daar WiFi heb en of ik veel kan bloggen! Dus het kan zijn dat het aan mijn kant iets stiller is de komende twee weken! Maar lieve Rose-Anne zal jullie zeker elke week op dinsdag verblijden met een leuke en inspirerende post.

Liefs,
Eke
Two Little Birds



1 comment:

  1. Wat ontzettend gaaf en wat werk je met een mooi team! Liefs

    ReplyDelete