Thursday, April 30, 2015

How-to: verhuizen binnen 1,5 week



En dan bedoel ik dus van de ene plek naar de andere. Binnen 1,5 week van Rotterdam naar Amsterdam. Ja, echt. Deze Friezin gaat een plekje veroveren in de hoofdstad van dit kikkerlandje. De stad die mij eerst veel te groot en te overweldigend was. Maar, het is tijd voor een nieuwe start. En daarbij hoort een nieuwe stad. Amsterdam.

Maar Eek, hoe kun je nou in 1,5 week alles uit een immens grote kamer in Rotterdam krijgen en in een ieniemini kamertje in Amsterdam proppen? Naja, dat kan ook niet (check de post voor volgende week).

Sta jij op 't punt om te verhuizen? Hier dé tips & tricks die mij door deze challenge hebben gesleept. 

#1 Alles weg
Gooi alles weg wat je 't afgelopen half jaar niet meer hebt gebruikt.
Ik heb in totaal 30 vuilniszakken weggegooid met van alles en nog wat. Niet normaal! Maar het luchtte zo op. Tip: maak tijdens het opruimen van je kleren een Leger des Heils vuilniszak en doe daar de kleren in die van hartstikke goeie kwaliteit zijn. 


#2 Markeer je verhuisdozen
Heb je veel dozen? Gebruik gekleurd ducktape om aan te geven om wat voor soort spullen het gaat. Bijvoorbeeld: roze ducktape hoort bij de bureauspullen, geel hoort bij de keukenspullen enzovoort. Zo houd je het heel overzichtelijk & kun je alles makkelijk terugvinden bij het uitpakken!


#3 First Day Essentials
Pak een stevige tas en doe daar al je First Day Essentials in zoals: een tandenborstel, schone kleren, je telefoonoplader, je belangrijke papieren. Alles wat je nodig hebt voor de eerste dag in je nieuwe huisje. 


#4 Lieve mensen op je heen
Dit is de meest belangrijke tip. Je hebt lieve mensen op je heen nodig, die je een handje kunnen helpen. En wees vooral niet te bescheiden om hulp te vragen. Vrienden en familie willen je altijd een handje helpen, als dat kan. They love you, no matter what.


Volgende week dus een post over hoe ik mijn ieniemini kamertje in Amsterdam ga inrichten. Challenge accepted. 

:)

Liefs,
Eke 
Two Little Birds

No comments:

Post a Comment