Zwarte thee, groene thee... Even wat weetjes... Ik vond het leuk.
Er zijn vele soorten en smaken,
maar iedere smaak komt voort uit dezelfde theeplant: Camellia Sinensis.
Als de plant 4 jaar oud is worden
de blaadjes geplukt en wordt het thee-proces in gang gezet!
De
bewerking van de geplukte blaadjes bepaalt de theesoort.
Eerst
moet het vocht uit de blaadjes, zodat er 'oxidatie' kan ontstaan -> het
broeien van het blad.
Zo
krijgen de blaadjes kleur en aroma. De duur van het 'oxidatie-proces' bepaalt
het karakter van de thee.
Zwarte
thee... Bekende namen: Engelse Melange, Ceylonthee, Earl Grey, Darjeeling.
Groene
thee... Voorbeeld -> Jasmijn thee, hier wordt jasmijnbloesem aan de groene
thee toegevoegd.
Mijn favoriete smaak is: Sencha.
Dit is een Japanse groene thee.
Groene thee is heel goed voor je
gezondheid, het verhoogt de kans op goed cholesterol omdat het meewerkt aan het
afbreken van vet. Het verbetert je spijsvertering en je wordt er ook nog eens
rustig van.
Een andere favoriet: Dilmah Italian Almond.
Dit is
een Ceylonthee variant, een zwarte thee met een vleugje citrus.
Deze
ceylonthee is dus vermengd met een Italian Almond smaak.
Ik vind
het een hele lekkere 'ronde' smaak hebben met een zoetere nasmaak.
Wel is
het een sterkere thee en brengt het dus meer cafeïne met zich mee.
Goede
vervanging voor als de Nespresso cupjes op zijn!
Nu zijn er een aantal kruiden die zich 'voordoen' als thee.
Rooibos,
kamille, zoethout, muntthee, brandnetel.
Deze
warme drank is dus eigenlijk een kruidenthee, omdat het niet wordt gemaakt van
de bladeren van een theeplant! Ja, verschil moet er zijn!
Des al
niet te min, lekkere smaken natuurlijk en iedere kruiden heeft weer
zijn eigen werking!
Liefs,
Rose-Anne
Two
Little Birds
No comments:
Post a Comment